Hirdetés
Hirdetés

Vascsővel vettek elégtételt a lopás miatt Nyékládházán

| 2020. 01. 28. | 10:44:00
Vádat emeltek apa és fia ellen.
Vascsővel vettek elégtételt a lopás miatt Nyékládházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség január 28-án egy hatvanöt éves apa és negyvenegy éves fia ellen. A vád szerint a vádlottak Nyékládházán lévő házuk felújításába fogtak, és 2017 novemberében mintegy 160 ezer forint értékben tetőléceket, trapézlemezt és más építőanyagokat vásároltak, amelyeket a ház előtti közterületen pakoltak le.

Az apa a fiát kérte meg, hogy az építőanyagot vigye be a portára, azonban még aznap este a közeli szomszédságban lakó férfi abból 80 ezer forint értékű tetőlécet és trapézlemezt ellopott.

A lopás tényét a vádlottak észlelték, így az éjszakai órákban elkezdték bejárni a környező ingatlanokat. Az elkövető házához érve bekiabáltak, de mivel senki nem jött ki, bementek az ingatlanba, és látták, hogy az udvaron nagyobb mennyiségű építőanyag van. Körbejárták az udvart, és a ház mögött felfedezték a tőlük elvitt tetőléceket és trapézlemezt. Dörömbölni kezdtek a ház ajtaján, mire a férfi és élettársa kimentek a teraszra. A vádlottak felelősségre vonták őket, hogy ellopták az építőanyagot, ha visszaadják, nem csinálnak belőle rendőrségi ügyet. Ebből szóváltás alakult ki, a férfi és élettársa tagadták a lopást, és felszólították a vádlottakat, hagyják el az ingatlant. A vádlottak közül a fiú előre ment, míg az apja követte, akit a nő a hátánál fogva tolt ki az udvarról. A vádlott ezt sérelmezte, ellökte a nőt, aki a földre esett.

Emiatt újabb vita alakult ki, és a háztulajdonos férfi a konyhából kihozott egy húsz centiméteres kenyérszelő kést, és ezzel követelte a vádlottól a portája elhagyását.

A vádlott ezen felháborodott, dulakodásba került a nővel, akivel kölcsönösen ütötték egymást. Ekkor már a fia is beavatkozott, egy redőnyléccel támadt a sértettekre, de az szétesett a kezében. Ezután a földről felvett egy vascsövet, és az apja biztatására többször megütötte a háztulajdonos férfit a kezén és karján, majd nagy erővel a védekező sértett koponyájára ütött, amitől a férfi összeesett. A fiú a nőt is többször megütötte karján és fején, vérző sérülést okozva.

Az eset következtében a férfi közvetve életveszélyesnek minősülő, nyolc napon túl gyógyuló koponyatörést, míg a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A sértettek magánlaksértés miatt, illetőleg közülük a nő könnyű testi sértés miatt nem terjesztettek elő magánindítványt.

Hirdetés
Hirdetés