Hirdetés
Hirdetés

Börtönbüntetésre ítélték az idős ózdi asszony kifosztóját

| 2020. 02. 13. | 13:37:00
A nyílt utcán vette el a nő táskáját.
Börtönbüntetésre ítélték az idős ózdi asszony kifosztóját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülésen hozott ítéletet február 12-én az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki tavaly októberben Ózdon, a nyílt utcán fosztott ki egy idős asszonyt. A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi a város egyik forgalmasnak számító lakóövezetében, a délelőtti órákban felfigyelt a gyalogosan közlekedő sértettre és elhatározta, megszerzi annak kezében lévő táskáját. A vádlott odaszaladt az idős asszonyhoz, kikapta a táskát a kezéből, és elmenekült a helyszínről.

A táskában nemcsak készpénz, hanem a sértett személyes iratai is benne voltak, melyeket a férfi egy szeméttárolóba dobott.   

A bíróság kifosztás elkövetése miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit és 2 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta, továbbá 30 ezer forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a sértett részére. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, ugyanakkor a vádlott terhére értékelte azt, hogy a hasonló – idős korúak sérelmére – elkövetett esetek rendkívül gyakoriak a környéken.

[Beillesztett cikk: Idős ózdi asszonyt fosztott ki – bíróságon döntenek sorsáról]

Hirdetés
Hirdetés