Hirdetés

Hirdetés

Csúszik a hídfelújítás Tokajban

borsodihir.hu

2020.02.20. 11:11

Csúszik a hídfelújítás Tokajban

Március helyett augusztus.

Hirdetés

Az eredetileg tervezett március helyett csak a vasúti vágányzárat követően, várhatóan augusztusban kezdik el az Erzsébet királyné hídjának felújítását. A térség egyetlen közúti átkelőhelyének rekonstrukciója várhatóan így is közlekedési problémákat fog okozni – írja a tokaj.hu.

A tokaji Tisza-híd felújítását 2018-ban kellett volna elkezdeni, ám a feltárások során kiderült, komolyabb munkálatokra is szükség van.

A tervek szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából az A-Híd Zrt. március 16-án kezdett volna felvonulni, és következő év tavaszára készült volna el teljesen, ám közben a MÁV bejelentette, május 8-ától július végéig vágányzárat léptet életbe Szerencs és Nyíregyháza között. A vasúttársaság már két éve meghirdette a leállást, eredetileg a közúti hídnak mostanra el kellett volna készülnie. A két munkálat tehát egymásra csúszott, az pedig megnehezítené az egyébként is közlekedési nehézségeket okozó időszakot.

A tokaji színházban tartott lakossági fórumon Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője bejelentette, a közúti hidat csak a vágányzár befejezése után kezdik el felújítani.

Ez azért is nagy könnyebbség, mert az óránként két személyvonatot és egy Intercityt is buszokkal kell pótolni, ami nagyságrendileg száz autóbusznyi megnövekedett forgalmat eredményezett volna napi szinten.
TokajhídfelújításTokaj-híd

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés