Hirdetés
Hirdetés

Csúszik a hídfelújítás Tokajban

| 2020. 02. 20. | 12:11:00
Március helyett augusztus.
Csúszik a hídfelújítás Tokajban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az eredetileg tervezett március helyett csak a vasúti vágányzárat követően, várhatóan augusztusban kezdik el az Erzsébet királyné hídjának felújítását. A térség egyetlen közúti átkelőhelyének rekonstrukciója várhatóan így is közlekedési problémákat fog okozni – írja a tokaj.hu.

A tokaji Tisza-híd felújítását 2018-ban kellett volna elkezdeni, ám a feltárások során kiderült, komolyabb munkálatokra is szükség van.

A tervek szerint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából az A-Híd Zrt. március 16-án kezdett volna felvonulni, és következő év tavaszára készült volna el teljesen, ám közben a MÁV bejelentette, május 8-ától július végéig vágányzárat léptet életbe Szerencs és Nyíregyháza között. A vasúttársaság már két éve meghirdette a leállást, eredetileg a közúti hídnak mostanra el kellett volna készülnie. A két munkálat tehát egymásra csúszott, az pedig megnehezítené az egyébként is közlekedési nehézségeket okozó időszakot.

A tokaji színházban tartott lakossági fórumon Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője bejelentette, a közúti hidat csak a vágányzár befejezése után kezdik el felújítani.

[Beillesztett cikk: Megújul a tokaji Tisza-híd]

Hirdetés
Hirdetés