Diákhitel: napokon belül le kell adni az igénylést

MTI

2020.02.12. 10:46

Diákhitel: napokon belül le kell adni az igénylést

Sok miskolci hallgató él a lehetőséggel.

Hirdetés

Tavaly már minden negyedik önköltséges hallgató élt a kamatmentes Diákhitel2 lehetőségével – közölte a Diákhitel Központ Zrt. február 12-én, szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint ahhoz, hogy a hallgatók a tavaszi félév önköltségét fedezni tudják a Diákhitel2-ből, február 17-ig kell leadniuk a hiteligénylést.

Azok a hallgatók, akik idén február 17-ig igénylik a szabad felhasználású Diákhitel1-et, akár már március 13-án hozzájuthatnak a havi maximum 70 ezer vagy a féléves maximum 350 ezer forintos hitelhez. Rámutattak arra, a felsőoktatási jelentkezéseket február 15-ig nyújthatják be a diákok, eddig az időpontig kell megjelölniük, hogy mely állami ösztöndíjas és önköltséges szakokra szeretnének bejutni. A Diákhitel2 összege nincs maximalizálva, így akár az általános orvosi vagy a pilótaképzés is finanszírozható a segítségével. Az igénylés után a hallgatónak elég jeleznie az intézményének, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja.

A diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén, a www.diakhitel.hu oldalon.
Miskolcdiákhitel

Szóljon hozzá!

Hirdetés