Dolgozik a börtönben a volt tiszaújvárosi fideszes

borsodihir.hu

2020.02.03. 10:38

Dolgozik a börtönben a volt tiszaújvárosi fideszes
(Fotó: Molnár Ádám)

Mengyi Rolandnak olyan állása lett, ami eddig nem volt az intézményben.

Hirdetés

Könyvtárosi állást kapott a kecskeméti börtönben Mengyi Roland, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője – írja a 24.hu.

A portál forrásaira hivatkozva azt írja, Mengyi részlegében eddig egy 500-600 kötetes szabadpolcos könyvgyűjtemény darabjait olvashatták az elítéltek. A könyveket korábban egy szekrényben tárolták, kölcsönző rendszer nem volt, mindenki maga választhatta ki, mit szeretne magával vinni. A másik részlegben ennél jóval nagyobb, főként világirodalmi műveket tartalmazó gyűjtemény halmozódott fel, de könyvtáros ott sem volt.

A lap szerint a rabok 260 forintos órabért kapnak a munkájukért, amivel 23-25 ezer forintot tudnak megkeresni havonta.

Mengyi Rolandot tavaly szeptemberben négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Büntetését január közepén kezdte meg az ország legenyhébbnek tartott büntetés-végrehajtási intézetében, ahol egyágyas, jól felszerelt szobák vannak.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tagadta, hogy a Bács-Kiskun megyei intézet VIP-börtön lenne, és azt is, hogy egyes elítéltekkel kivételeznének.
börtönTiszaújvárosmengyi roland

Szóljon hozzá!

Hirdetés