Felesége halálát okozta a borsodi férfi – elítélték

borsodihir.hu

2020.02.17. 15:07

Felesége halálát okozta a borsodi férfi – elítélték
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Az asszony szén-monoxid-mérgezést kapott.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék február 17-én hirdetett ítéletet annak a férfinak a büntetőügyében, aki óvatlanul gyújtott gyertyát felesége szobájában, mellyel annak halálát okozta. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és felesége egy borsodi kistelepülésen éltek egy házban, de külön lakrészen. A sértett nehezen mozgott, beteges volt, így a vádlott gondozta. Nehéz anyagi körülményeik miatt gyakran előfordult, hogy esténként gyertyával világítottak. 2018. szeptember 23-án, az esti órákban a vádlott két gyertyát gyújtott felesége lakrészében, viaszt csepegtetett a linóleummal borított ablakpárkányra és abba helyezte bele azokat, majd elment lefeküdni a saját szobájába.

A gyertya alatti éghető anyagok azonban meggyulladtak, a tűz átterjedt a sértett ágybetétjére és ágyneműjére is. Az idős asszony észlelve a tüzet megpróbált ugyan kimenekülni a lakrészéből, de csak az ajtóig jutott, mert a sűrű füst belélegzése miatt eszméletét vesztette. 

A vádlott éjjel ébredt fel a füstszagra, átment a feleségéhez, ahol eszméletlen állapotban a földön találta. Azonnal kivitte a levegőre, a tüzet eloltotta, értesítette a mentőket, tűzoltókat. A sértett szén-monoxid-mérgezés miatt vesztette életét.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a törvényszék előkészítő ülésen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 3 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztésre ítélte.

A bíróság ítélete jogerős.
BorsodMiskolci Törvényszékszén-monoxid-mérgezés

Szóljon hozzá!

Hirdetés