Anya és fia bántott egy szikszói tanulót. Az iskolában!

borsodihir.hu

2020.02.18. 11:13

Anya és fia bántott egy szikszói tanulót. Az iskolában!
A kép illusztráció.

Közérdekű munkával büntetnék a nőt.

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség egy nő ellen. A vád szerint a vádlott fiával együtt 2019. november közepén, kora délután bementek az általános iskola egyik tantermébe tanítási óra közben, és az osztály előtt – korábbi vitájuk miatt – megfenyegették a vádlott fiának osztálytársát. Ezután a vádlott fia ütlegelni kezdte az osztálytársat, majd amikor ő befejezte, a vádlott folytatta tovább a bántalmazást, többször megütötte a fiút, és ruhájánál fogva rángatta.

Az iskola karbantartója ekkor közbeavatkozott, és megakadályozta a további tettlegességet.

A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő osztályközösség tagjaiban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A bűncselekmény öt évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség ezért, a vádlott tekintetében más büntetőeljárásban korábban alkalmazott próbára bocsátás megszüntetésének és az ügyek egyesítésének indítványozása mellett, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetésre tett indítványt.
Szikszógarázdaság

Szóljon hozzá!

Hirdetés