Hirdetés
Hirdetés

Szépen javul a sajószentpéteri kislány állapota

| 2020. 02. 18. | 11:30:00
Noémi elveszítette a hallását. Van remény, de hosszú még az út. Folytatódik a közösségi gyűjtés.
Szépen javul a sajószentpéteri kislány állapota
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a most 3 éves Noémi 2018-ban egy súlyos vírusfertőzés következtében elvesztette a hallását, erre visszavezethetően pedig beszéde sem fejlődött tovább. Az is kiderült, a középfülben lévő három hallócsont közül az egyik, a csiga deformálva fejlődött, emiatt a hallását segítő implantátum beültetése kockázatos lenne. Egyetlen kapaszkodója az őssejtbeültetés maradt: a rendkívül költséges eljárás finanszírozására gyűjtés indult, összefogással két segélykoncertet szerveztek a javára, sőt közösségi tornát és licites adománygyűjtést is.

A széles körű összefogásnak köszönhetően vihették el szülei a kislányt tavaly októberben Kijevbe, ahol egy magánklinikán megkapta a kezelést. Akkor Noémi édesanyja, Gál-Czakó Csilla a Borsodihírnek elmondta: minimum egy kezelésre még biztosan szükség lesz a teljes felépüléshez, így az adománygyűjtés folytatódik. 

Négy hónap elteltével a napokban az anyuka örömhírről számolt be: – Igazából eddig vártunk, hogy a sejtek tegyék a dolgaikat (ahogyan azt még most is javában teszik). Most járunk az első kezelés felénél. Hamar tapasztaltuk, mintha kicserélték volna Noncsit. Neurológiailag, idegrendszerileg hatalmas a változás. Aki személyesen ismeri Noncsit, hamar látja, miről is beszélek. Sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, könnyebben kommunikál, nyitottabb a világra, kifejezőbb, könnyen tanul és igazából még hosszasan taglalhatnám. Hallásilag is látunk változást, de nem oly nagy mértékűt, mint amilyen az idegrendszerében történt. Jobban felfigyel hangokra, egy-két szótagot visszamond, és igazából be nem áll a szája, ami azt jelenti, jobban hall. Úgy néz ki, a neurológiai problémát jobban megoldotta az őssejt, mint a hallást. A kezelőorvosunk 2-3 őssejtkezeléstől várja a hallásprobléma megoldását. Mivel elkeztük ezt a kezelést, folytatni szeretnénk.

A család júniusban újabb kezelésre utazhatna. Ha ebben ismét támogatnák őket, ezáltal Noémi gyógyulását, ismét segíthetnek az alábbi módokon:

Számlaszám
11773346-00825542 OTP Bank
Közleménybe: ADOMÁNY
Gál-Czakó Csilla

Külföldi utalás esetén
IBAN: HU62 1177 3346 0082 5542 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD OTPVHUHB

[Beillesztett cikk: Halljátok, emberek? Segítségre szorul egy sajószentpéteri kislány ]

[Beillesztett cikk: Micsoda összefogás! Megkapta Kijevben a kezelést a sajószentpéteri kislány]

 

Hirdetés
Hirdetés