Hirdetés
Hirdetés

A borsodi kamionsofőr saját kollégáját verte meg

| 2020. 03. 11. | 10:43:00
Magyarországon kell felelnie a Bulgáriában történt bántalmazás miatt.
A borsodi kamionsofőr saját kollégáját verte meg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség egy borsodi férfival szemben – tudatták március 11-én. A vádirat szerint a vádlott és a sértett kamionsofőrök voltak, akik egyik közös útjuk során, 2017 novemberében Bulgáriában, egy autós pihenő éttermében voltak. Az ittas vádlott és a sértett az étteremben szóváltásba keveredtek, a vádlott egyszer arcon ütötte a sértettet. A bántalmazott férfi próbálta elkerülni a további konfliktust, ezért a parkolóba ment. A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot, követte kollégáját, majd a  parkolóban többször ismét ököllel arcon ütötte, a sértett emiatt a földre került.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést, valamint az arcán és a vállán zúzódásos, véraláfutással járó nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Büntető Törvénykönyv joghatóságra vonatkozó rendelkezései szerint, a magyar büntető törvényt kell alkalmazni nem csupán a belföldön elkövetett bűncselekményekre, hanem a magyar állampolgár által külföldön elkövetett olyan cselekményre is, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény. A cselekmény elbírálására illetékes bíróságot a vádlott lakcíme vagy tényleges tartózkodási helye határozza meg.

Hirdetés
Hirdetés