Hirdetés

Hirdetés

Börtön és kiutasítás vár a tiszaújvárosi nőkre támadóra

borsodihir.hu

2020.03.05. 10:58

Börtön és kiutasítás vár a tiszaújvárosi nőkre támadóra

Az egyiptomi férfi beismerő vallomást tett.

Hirdetés

Jogerősen elítélték azt a férfit, aki ellen Tiszaújvárosi Járási Ügyészség még 2019 novemberében emelt vádat rablás és szeméremsértés miatt – olvasható az ügyészség március 5-i közleményében.

A Tiszaújvárosban, egy olasz cég alkalmazottjaként dolgozó vádlott tavaly február 24-én, este, a belvárosban figyelt fel a kerékpárjával hazafelé tartó sértettre. Az ittas férfi futva követte kiszemelt áldozatát, majd mikor utolérte, hátulról meglökte, és a kerékpárjára szerelt kosárból megpróbálta kirántani a táskáját.  A nő ellenállt, segítségért kiáltott, dulakodni kezdett a támadójával, miközben erősen tartotta a táskát. A vádlott – aki nem számított ilyen komoly ellenállásra – végül eredeti tervét feladva elengedte a sértett táskáját, majd miután sikerült megszereznie két süteményt a kerékpár kosarából, elmenekült a helyszínről.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló hámsérüléssel járó sérüléseket szenvedett.

Néhány nappal később, az ismét ittas férfi kora délután a belvárosban sétált, amikor felfigyelt egy fiatal nőre, akit követni kezdett. Mikor utolérte, hátulról a sértett lábai között benyúlva, a ruházatán keresztül a kezével végigsimította a nemi szervét. A nő a sérelmére elkövetett szeméremsértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

A járásbíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerő, enyhe fokban korlátozott beszámítási képességgel rendelkező férfit a váddal egyezően rablás bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek, és halmazati büntetésként 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint 3 évre kiutasította az ország területéről.
Tiszaújvárosrabláskiutasítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés