Gyönyörű környezetben várják majd a dowhnill szerelmeseit

borsodihir.hu

2020.03.11. 13:59

Gyönyörű környezetben várják majd a dowhnill szerelmeseit
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Sátoraljaújhelyen hamarosan kezdődik a fejlesztés.

Hirdetés

Downhill pályát alakítanak ki, rendbe teszik a felvonó, a libegő és a kilátó környezetét, fejlesztik a sípályát, valamint további attrakciókat alakítanak ki a városban összesen nettó 176,6 millió forintért.

A március 11-i Közbeszerzési Értesítő szerint a pilisszentiváni székhelyű Play Solution-Gyerekszem Kft. végzi a dowhnill-pálya kialakítását. Mint írták, a Magas-hegy észak, északkeleti lejtője a felmérések alapján kiváló terepet biztosít hegyikerékpáros downhill pályának, mely szakszerű kiépítéssel fenntartható sportpályaként tudja szolgálni a szakág képviselőit, valamint edzési lehetőséget biztosít a kapcsolható sportágak résztvevőinek is. A terveknek megfelelően nemzeti és nemzetközi versenyek megtartására alkalmas pályát építenek. 

Jelenleg két sípálya üzemel a Zemplén Kalandpark területén. Az 1-es a fő pálya, a 2-es pályát utólag helyezik üzembe. A cég feladata lesz a két sípálya az 1-es pálya meghosszabbításával való összekötése. Így nemcsak a pálya tetején, hanem az alsó résznél is össze lesz kötve a két szakasz, ami a gyorsabb pályaváltásokat segíti elő. A tereprendezés után a meglévő hóágyú hidráns áthelyezésre kerül és újakat is elhelyeznek, valamint térvilágítási rendszert telepítenek a sípálya mentén. A cég szakemberei területelőkészítési munkákat végeznek, emellett egy szabványos és élvezhető szánkópályát is kialakítanak.

Az abádszalóki Új Liget Kalandpark Kft. végzi a felvonó, a libegő és a kilátó környezetrendezését, utóbbit fejlesztik. Újraburkolják az épület járófelületeit, világítási rendszert alakítanak ki, távcsöveket helyeznek el, felújítják a lépcsőket, a felső teraszt, a korlátokat, a faszerkezeteket.

A munkákról szóló vállalkozási szerződést március 3-án írták alá.
Sátoraljaújhelyközbeszerzésdownhill pálya

Szóljon hozzá!

Hirdetés