Hirdetés
Hirdetés

Meg akarta ölni feleségét, kényszergyógykezelésre ítélhetik

| 2020. 03. 03. | 11:35:00
A 81 éves borsodi férfi fel akarta robbantani házukat.
Meg akarta ölni feleségét, kényszergyógykezelésre ítélhetik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a március 3-án Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy nyolcvanegy éves férfi ellen. A vád szerint a vádlott negyvennyolc éve házas, feleségével 2007 szeptemberétől egy borsodi településen lévő családi házban laktak. A férfi rendszeresen italozott, feleségét többször meggyanúsította, hogy meglopja, az életére tör, ezért folyamatos lelki terrorban tartotta. 2018 novemberében két gázpalackot vásárolt, hogy a házukat felrobbantsa. Egyik este a saját lakrészébe ment, magához vett egy fém széklábat, hogy azzal megöli feleségét.

Bement az asszony szobájába, elkérte tőle a kisbaltát faaprítás indokával, és amikor azt a felesége átadta neki, a balta fokával erőteljes ütést mért a fejére.

A megszédült asszonyt a baltával tovább ütötte, és amikor a nő megfogta az eszközt, elővette a vasrudat, a felesége kezére, ami eltört. A földre került nőt még többször megütötte és azt kiabálta: „most meghalsz!” A vádlott, amikor abbahagyta a bántalmazást úgy gondolta, a felesége meg fog halni, ezért öngyilkossági szándékkal gyógyszereket keresett. Azt feltételezte, a sértett még a házban tartózkodik, ezért a feleség lakrészébe bevitte a két gázpalackot, és azokat megnyitotta. Ezután az épületből távozott és elrejtőzött az udvaron.

A palackokból kiáramló gáz a kandallóban égő tűz miatt belobbant, a lángok átterjedtek a szoba berendezési tárgyaira.

A sértett elmenekült az ingatlanból, és egy szomszédjától kért segítséget. A tűz következtében az ingatlanban az ingóságok megsemmisülésével együtt mintegy 10 millió forint értékű kár keletkezett, és a sértett lakrésze lakhatatlanná vált. A tüzet a kiérkező tűzoltók fékezték meg.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, de életveszélyes sérülések bekövetkezésének lehetősége is fennállt.

Hirdetés
Hirdetés