Hirdetés

Hirdetés

Borsodban is sorok alakulhatnak ki a Tescóknál

Borsodihir.hu

2020.04.08. 15:07

Borsodban is sorok alakulhatnak ki a Tescóknál
Az egyik magyarországi Tescóban április 8-án

A védőtávolság miatt szigorítanak.

Hirdetés

Április 9-től az áruházakban egy időben csak előre meghatározott számú vásárló tartózkodhat – közölte a magyarországi Tescókat üzemeltető TESCO-GLOBAL Zrt. A cég április 8-i közleménye szerint a vásárlói és munkavállalói biztonság miatt bővítették új elemmel az eddigi intézkedéseiket a koronavírus-járvány miatt. 

Az áruházlánc csütörtöktől limitálja, hogy egy időben hány vásárló tartózkodhat egyszerre egy adott üzletben. Az egyes áruházakban már mai is működő intézkedés szerint egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a 2 méteres védőtávolságot. A pontos létszám így áruházanként változó.

– A vásárlószámot egy applikáción keresztül követik a Tesco munkatársai az üzletek bejáratánál. A vásárlók minden esetben az épületen kívül fognak sorban állni, a biztonságos távolság megtartásával – írták. Azon áruházaknál, ahol több bejárat is van, csak egyet lehet majd használni. Így a belső üzletsorral is rendelkező áruházak esetében az épületben tartózkodók létszáma lesz a mérvadó.

Az új intézkedés a 65 éven felettiek védelme érdekében a nekik fenntartott vásárlási időszakra is vonatkozik: 9 és 12 óra között az áruházlánc munkatársai mind a létszámot, mind az életkort ellenőrzik.
TescoBorsod-Abaúj-Zemplénkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés