Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magára hagyták az elütött gyalogost Újcsalános és Sóstófalva között

| 2020. 04. 15. | 20:14:00
Meghalt.
Magára hagyták az elütött gyalogost Újcsalános és Sóstófalva között
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a rendelkezésre álló adatok szerint április 12-én éjjel Újcsanálos és Sóstófalva települések között elütötte a gyalogosan haladó sértett férfit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Az alapos gyanú szerint a gyanúsított 22.30 perc körül három ismerőse társaságában közlekedett az általa vezetett gépkocsival Megyaszó irányából Gesztely felé a 3702-es számú úton. Az autó sebességét nem a látási viszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért későn vette észre a vele azonos irányba gyalog haladó sértettet, akit elütött.

A sértett az ütközés miatt az út jobb oldalán lévő füves területre esett. A gyanúsított és utasai a balesetet követően megálltak, kiszálltak az autóból, azonban anélkül, hogy segítséget nyújtottak volna, elhagyták a helyszínt. Később a gyanúsított és egyik utasa visszamentek a sértetthez, azonban a férfi a baleset következtében elszenvedett súlyos sérülései miatt életét vesztette. A gyanúsítottal esetében alkalmazott alkoholteszt pozitív eredményt mutatott.

A gyanúsítottal szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés és segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának, a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt indult eljárás. Bűnössége megállapítása esetén vele szemben akár 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. A büntetés mértékére és arra figyelemmel, hogy a gyanúsított a bűncselekmény helyszínét elhagyta, fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, mely miatt a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását nem találta célravezetőnek, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el május 15-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés