Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőröket akart megvesztegetni egy kondói férfi

| 2020. 04. 14. | 11:56:00
Rájuk is akart támadni. Kijárási korlátozás alatt, részegen.
Rendőröket akart megvesztegetni egy kondói férfi
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt – távmeghallgatás útján – április 13-án elrendelte egy kondói férfi letartóztatását.

A gyanúsított április 10-én egy ismerősével együtt meglátogatta a rokonait. Radostyánban az ismerős ittas állapotban a gépkocsijával továbbhajtott élettársához, majd az ingatlan előtt meg akart állni, de az autóval árokba borult. Később két szolgálatban lévő rendőr észrevette az árokban lévő autót, valamint a mellette álló sofőrt és a gyanúsítottat. A járőrök megálltak, hogy tájékozódjanak, valamint megtegyék a szükséges intézkedéseket. A rendőrök elszámoltatták a gyanúsítottat a kijárási korlátozással kapcsolatban, ő azonban arra nem adott magyarázatot, hogy azt miért nem tartja be.

Ezt követően a férfi társával szemben intézkedtek és légalkohol-mérést akartak végezni, ekkor a 64 éves gyanúsított többször pénzt ígért a rendőröknek, hogy ne szondáztassák meg. A járőrök közölték a férfival, hogy ajánlatával bűncselekményt követett el, ezért elő fogják őt állítani. Ekkor

a férfi kiabálni kezdett és az egyik járőrt és családját megöléssel fenyegette. Az intézkedés során a férfi többször szidalmazta is a rendőröket, majd ökölbe szorítva maga elé emelte kezét, és egy lépést tett az egyik rendőr irányába,

ekkor a járőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben és megbilincselték.

A férfi többszörösen büntetett előéletű és más szándékos erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatály alatt áll, korábban ittas állapotban is követett el erőszakos jellegű, illetve lőfegyver, vagy lőszer tartásával elkövetett bűncselekményeket, szabadlábon hagyása esetén pedig újabb bűncselekményt követhetne el. A nyomozási bíró szerint azért is indokolt a gyanúsított letartóztatása, mert a megbilincselését és a gépkocsiba ültetését követően is azzal fenyegette meg az intézkedő rendőröket, hogy emiatt meg fogja őket ölni.

Különös kiemelést érdemel, hogy a gyanúsított cselekményét Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzet miatt, annak figyelmeztetéseit és korlátozásait nagymértékben figyelmen kívül hagyva követte el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés