A hatósági karantént elhagyva lopott 100 ezer forintot Kazincbarcikán

police.hu

2020.05.19. 13:37

A hatósági karantént elhagyva lopott 100 ezer forintot Kazincbarcikán

Egy benzinkút mellett kincsre lelt...

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy putnoki férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a fiatalember május 13-án éjjel az egyik kazincbarcikai üzemanyagtöltő állomás melletti utcában egy pénztárcát talált. A tárcát a férfi leadta a benzinkúton, de ezt megelőzően több mint százezer forint készpénzt tulajdonított el belőle.

A nyomozók adatgyűjtésük során az elkövetőt azonosították, akit még aznap Kazincbarcikán a járőrök igazoltattak, és elő is állítottak a rendőrkapitányságra. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök azt is megállapították, hogy a fiatalember a bűncselekmény elkövetésekor járványügyi intézkedés hatálya alatt állt, így ő nem hagyhatta volna el az otthonát, ezért ellene szabálysértési eljárást is kezdeményezett a hatóság.

Mivel a Miskolci Törvényszék a férfit korábban fogházbüntetés letöltésére ítélte, és elrendelte az elővezetését, ezért kihallgatását követően egy büntetés-végrehajtási intézménybe kísérték át büntetésének megkezdése céljából.

Szóljon hozzá!

Hirdetés