Átadták az új mezőkövesdi templom kulcsait

borsodihir.hu

2020.05.15. 17:23

Átadták az új mezőkövesdi templom kulcsait
(Fotók: Mezőkövesdi Görögkatolikusok)

Az első szertartást is elvégezték, egy imaórát.

Hirdetés

Május 15-én, csütörtökön a kivitelező képviselője Orosz Atanáz miskolci püspöknek adta át a templom kulcsait, aki továbbadta azt a közösségnek és Demkó Balázs parókusnak – olvasható a Mezőkövesd Képekben Facebook-bejegyzésében.

A templomot a jelenlegi elképzelések szerint október 31-én, Boldog Romzsa Tódor címünnepén szentelnék fel, de elképzelhető késő nyári időpont is.

Demkó Balázs elmondta, nagyon örültek, hogy végre elkészült a templom, ám még számos apróság szükséges a teljes használatbavételhez. Az ikonosztázt Vajda Mihály diakónus, ikonfestő készíti, átalakítják az oltárt és liturgikus textíliákat is készítenek a hívek. Kisebb imák már végezhetők a templomban, amelynek nagyon jó az akusztikája, mint az a csütörtöki énekléskor kiderült. Fekete Zoltán polgármester megígérte, a környezetet rendbe teszi a város és a hívek is szebbé varázsolják majd a templom udvarát.

Demkó Balázs elárulta, a szentelésig szeretnék fölkeresni azokat a családokat, akik nemrég költöztek a környékre és esetleg görögkatolikusok.
Mezőkövesdgörögkatolikustemplom

Szóljon hozzá!

Hirdetés