Emberkereskedőket fogtak el a borsodi rendőrök

borsodihir.hu

2020.05.22. 13:32

Emberkereskedőket fogtak el a borsodi rendőrök
A nőket rendszeresen verték és elvették irataikat. (Fotó: police.hu)

Kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőket prostitúciós tevékenységre közvetítettek szervezetten.

Hirdetés

Emberkereskedelem bűntette miatt rendelt el nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 29 éves férfival, 31 éves nővérével, valamint a férfi 37 éves élettársával, és annak 17 éves lányával szemben. A gyanúsítottak 2019 tavaszától 2020. május 20-án történt elfogásukig Budapesten, valamint Németországban négy, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nőt közvetítettek prostitúciós munkára. Az ezzel kapcsolatos részfeladatokat egymás között felosztották – olvasható a police.hu-n. Volt, aki a fotózásért, a hirdetések feladásáért, a telefonok fogadásáért és a kuncsaftok beosztásáért felelt, de volt, akinek a hirdetésben megadott telefonok megvásárlása, és az ezzel kapcsolatos előfizetések megkötése volt a feladata.

A férfi rendszeresen verte a négy sértettet, elvette az irataikat, és a saját telefonjaikat, így megakadályozva azt, hogy esetlegesen hozzátartozóiktól segítséget tudjanak kérni. A nők felügyelet nélkül nem hagyhatták el a lakást, és a keresetüket teljes egészében oda kellett adniuk a 29 éves gyanúsítottnak.

A sértettek mind borsodi kis falukból származtak, és valamennyien tisztességes munka reményében fordultak régi férfiismerősükhöz segítségért, aki előre nem tájékoztatta őket a részükre szánt munka mibenlétéről. Később viszont olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, hogy elmondásuk szerint nem volt lehetőségük változtatni körülményeiken.

A gyanúsítottak közül a 29 éves férfit, és 31 éves nővérét a nyomozók kihallgatásukat követően május 20-án őrizetbe vették és előterjesztéssel éltek letartóztatásuk indítványozására.
Borsodemberkereskedelem

Szóljon hozzá!

Hirdetés