Hirdetés
Hirdetés

Pénzeső a kultúrára Tokajban

| 2020. 05. 22. | 12:26:00
Felújításra, programokra nyerték.
Pénzeső a kultúrára Tokajban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sikeres pályázati forrásokat nyert a tokaji Kulturális és Konferencia Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár. Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívásaira pályázott az Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása projektek keretein belül - közölte az intézmény vezetője, Fintor Gábor.

Két pályázat is eredményes bírálatot kapott. Az egyik az ingatlanok korszerűsítésére, a másik közösségfejlesztő programokra vonatkozik.

Az intézmény épületeinek – a volt Zsinagóga, a Paulay Ede Színház és a Németi Ferenc Városi Könyvtár (egyes részeinek) – korszerűsítésére 15 millió forintot nyertek,  így egy régi álom teljesülhet, a fejlesztés során megújulhat a nagyon fontossá és időszerűvé vált műszaki, technikai tartalom is.

A másik forrás a kulturális értékek közvetítésére, a helyi igények kielégítésére, az itt élő emberek kulturális kikapcsolódására, szórakozására használható fel. A közösségfejlesztésre kapott 10 millió forintból az óvodás, az alsós és a felső tagozatos diákok, a szakközépiskolai tanulók és a felnőttek számára biztosítanak majd hiánypótló, minőségi eseményeket.

Hirdetés
Hirdetés