Pénzeső a kultúrára Tokajban

Borsodihír

2020.05.22. 10:26

Pénzeső a kultúrára Tokajban
A Paulay Ede Színház (tokaj-turizmus.hu)

Felújításra, programokra nyerték.

Hirdetés

Újabb sikeres pályázati forrásokat nyert a tokaji Kulturális és Konferencia Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár. Az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívásaira pályázott az Előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása projektek keretein belül - közölte az intézmény vezetője, Fintor Gábor.

Két pályázat is eredményes bírálatot kapott. Az egyik az ingatlanok korszerűsítésére, a másik közösségfejlesztő programokra vonatkozik.

Az intézmény épületeinek – a volt Zsinagóga, a Paulay Ede Színház és a Németi Ferenc Városi Könyvtár (egyes részeinek) – korszerűsítésére 15 millió forintot nyertek,  így egy régi álom teljesülhet, a fejlesztés során megújulhat a nagyon fontossá és időszerűvé vált műszaki, technikai tartalom is.

A másik forrás a kulturális értékek közvetítésére, a helyi igények kielégítésére, az itt élő emberek kulturális kikapcsolódására, szórakozására használható fel. A közösségfejlesztésre kapott 10 millió forintból az óvodás, az alsós és a felső tagozatos diákok, a szakközépiskolai tanulók és a felnőttek számára biztosítanak majd hiánypótló, minőségi eseményeket.

TokajzsinagógaPaulay Ede Színház

Szóljon hozzá!

Hirdetés