Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: meglopta és zsarolta anyját a borsodi férfi

| 2020. 05. 07. | 12:48:00
Egy Tiszaújvároshoz közeli kisvárosban éltek.
Vádemelés: meglopta és zsarolta anyját a borsodi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt emelt vádat a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség egy huszonkét éves férfival szemben. A vádlott és a családtagjai együtt élnek egy Tiszaújvároshoz közeli kisvárosban.

A vádlott kapcsolata az édesanyjával megromlott, a férfi agresszív természete és hozzátartozóit érintő folyamatos fenyegetőzései miatt.

A vádirat szerint 2019. május 20-án, délután a férfi otthon pénzt kért az anyjától, mert egy postai csomagot akart kiváltani. A nő közölte a vádlottal, nem ad neki pénzt, mire ő fenyegetni kezdte a sértettet hogy megöli, leszúrja az egész családot és rájuk gyújtja a házat  – írja a vád. A sértett – tartva attól, hogy a fia bántalmazni fogja – jobbnak látta, ha távozik a lakásból, ezért édesanyjához indult az egyik szomszédos településre. A vádlott nem hagyta annyiban a dolgot, követte a sértettet, és az utcán a karját megfogva próbálta visszatartani, miközben továbbra is fenyegette, hogy megöli őt és családtagjait is, ha nem kap pénzt. A sértett – bár tartott a vádlottól – határozottan visszautasította a követelését, mire a vádlott végül hazament.

Mikor hazaért, a férfi kihasználta, hogy az édesanyja nincs otthon, és a közösen használt ingatlanból elvitte az anyja 30 ezer forint értékű televízióját, amit később 8 ezer forintért eladott egy nőnek, aki nem tudott arról, hogy a készülék lopott. A sértett, mint a vádlott hozzátartozója lopás miatt magánindítványt terjesztett elő.

Hirdetés
Hirdetés