Hirdetés
Hirdetés

813 millióból újítanak fel három általános iskolát Borsodban

| 2020. 06. 23. | 14:29:00
Hejőkeresztúron, Mezőkövesden és Mezőcsáton is fejlesztenek.
813 millióból újítanak fel három általános iskolát Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A dubicsányi székhelyű Borsod Konstrukció Kft. végzi a Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola fejlesztését nettó 268,6 millió forintért. A június 23-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Petőfi Sándor utca 11. szám alatti ingatlant rendbe teszik és egy bruttó 364 négyzetméter alapterületű, emeletes kiszolgáló épületet is építenek. Az új részben lesz előtér, közlekedő, konferenciaterem, vizesblokkok, szaktanterem és tornaszobák is. A meglévő épületrész korszerűsítése során felújítják a vizesblokkokat, burkolnak, átalakítják a lépcsőt, szabadtéri konditerem és futókör is lesz. Új művészeti termet alakítanak ki, ennek megfelelően szaktantermeket újítanak fel vagy építenek át. A szakemberek mindkét épületrészt hőszigetelik és akadálymentes mosdót alakítanak ki bennük.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést június 12-én írták alá.

A budapesti székhelyű Jánosik és Társai Kft. végzi a Mezőkövesdi Általános Iskola felújítását és bővítését nettó 279,5 millió forintért. A Hősök tere 14. szám alatti intézményhez egy új tornatermet építenek, a meglévő részben pedig a gépészeti helyiséget átalakítják szaktanteremmé és kiegészítő helyiségekké, átalakítják a portát, az emeleten is szaktantermek lesznek. Lecserélik a tetőt, felújítják a beépített szekrényeket, a külső udvart részlegesen újraburkolják, a meglévő tornatermet pedig modernizálják.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést április 28-án írták alá.

A dubicsányi székhelyű Borsod Konstrukció feladata a Mezőcsáti Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fejlesztése nettó 265,6 millió forintért. A Szent István utca 35. szám alatti 6 épületből 4 érintett a korszerűsítésben. A B épületben felújítják a vizesblokkokat, a tárolókból pedig öltözők lesznek. A C és a D épületben lesz a nyelvi labor, a szaktanterem vegyifülkével, a táncterem és külső akadálymentes rámpát is építenek. Az F épületben a vizesblokkokat teszik rendbe, belső átalakításokat végeznek és cserélik a tetőt.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést június 5-én írták alá.

Hirdetés
Hirdetés