Hirdetés
Hirdetés

Áldatlan állapotok Tokajban

| 2020. 06. 05. | 11:18:00
Ezért szüntetik meg a szelektív gyűjtőszigeteket.
Áldatlan állapotok Tokajban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt hónapokban sajnálattal tapasztaltuk, hogy a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken és környezetükben áldatlan állapotok vannak. A törvényt nem tisztelő szemetelők nem a funkciójuknak megfelelően használják ezeket a gyűjtőhelyeket, építési törmeléket, bontásból származó anyagokat halmoznak fel, és tulajdonképpen illegális hulladéklerakóvá változtatták a jó szándékkal kialakított szigeteket - írta közleményében Péterné Ferencz Zsuzsanna Tokaj jegyzője, aki egyúttal azt is bejelentette: megszüntetik a gyűjtőszigeteket.

Az önkormányzat rendszeresen eltakarítja a szemetet, de nem telik l egy-két nap, újra használatatlanná válnak a kukák, az elszennyezett gyűjtőedényeket viszont a BMH nem szállítja el, így a városnak kell évente több millió forintos költségen elvitetni.

Emiatt úgy döntöttek: a közegészségügyi szempontból veszélyes helyzet miatt a szigeteken lévő hulladékgyűjtőket fertőtlenítésre elszállítjuk a városüzemeltető területére, és ideiglenes jelleggel felfüggesztik a lerakók működését.

Kérünk mindenkit, hogy ezeken a területeken ne tegyenek le szemetet, mert figyelő szolgálatot állítottunk fel ezeknek a helyeknek az ellenőrzésére, és pénzbüntetésre kell számítani azoknak, akik ezt a szabályt megszegik. Az önkormányzat nem büntetni és bírságolni kíván, hanem egy szemléletváltozást szeretne elérni, mivel házhoz jövő szemétszállítással minden típusú szemét elvitethető.

Rendkívül méltatlan Tokajhoz és a szigetek környékén lakókhoz a rágcsálókkal és fertőzéssel szennyezett szigetek, kukák állapota, ezért döntöttünk a megszüntetés, illetve ideiglenes felfüggesztés mellett - tette még hozzá a jegyző.

A városban egyébként a kommunális szemét mellett a szelektíven gyűjtött a papír-, műanyag-, fémhulladékot és az italos kartondobozokat kéthetente elszállítják a portákról, havonta egyszer az ép öblös üvegeket is.

Hirdetés
Hirdetés