Felügyelőjére támadt a gönci gyermekotthonban – vádat emeltek ellene

borsodihir.hu

2020.06.16. 09:23

Felügyelőjére támadt a gönci gyermekotthonban – vádat emeltek ellene
A kép illusztráció.

A fiatalkorú megrúgta a nőt, majd megütötte a nyakát.

Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki felügyelőjét bántalmazta. A vádirati tényállás szerint a vádlott a gönci gyermekotthon lakója 2017 májusában, a késő éjszakai órákban, zárás után érkezett meg a gyermekotthonhoz, ezért annak bejárati ajtaját kívülről rugdosni kezdte, és kiabálva, trágár szavakkal szidalmazta az ajtót bezáró felügyelőnőt. A felügyelő kinyitotta a bejárati ajtót, a vádlott bement az épületbe, de tovább ordítozott és szidalmazta őt, ezért a nő az agresszíven fellépő vádlottat a falhoz nyomta.

Erre a vádlott a bal combján megrúgta őt, a további bántalmazást három társa akarta megakadályozni, elhúzták, azonban a vádlott elkapta a nő nyakát, majd nyakon ütötte, és többször az irányába rúgott, amely rúgások már azért nem érték el a sértettet, mivel a vádlott három kísérője ismét beavatkozott, és elvitték a helyszínről.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán és a bal lábán 8 napon belül gyógyuló hámsérüléseket szenvedett, könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 5 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van, a bűncselekmény elkövetését beismerte, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.
Göncgyermekotthon

Szóljon hozzá!

Hirdetés