Hirdetés
Hirdetés

Késsel akart elégtételt venni a borsodi férfi

| 2020. 06. 17. | 12:31:00
A büntetett előéletű vádlott ellen vádat emeltek.
Késsel akart elégtételt venni a borsodi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség egy 21 éves férfi ellen. A vádirat szerint a vádlott januárban egy borsodi kistelepülésen ismerőse házánál italozott. A házigazda unokanővére megjelent és unokaöccsének szóvá tette az italozást, majd kis erővel pofon ütötte a férfit. A vádlott ezen felháborodott, közbeszólt, de a nő őt is kis erővel pofon vágta, majd hazament.

A vádlott a történtek miatt megharagudott, és amikor az italozó társa átment az unokatestvéréhez, ő is vele tartott, de előzőleg magához vett egy harminc centiméter pengéjű kést.

A háznál a nő élettársa engedte be őket, és a vádlott az előszobába érve rögtön felhánytorgatta sérelmeit, majd elővette a kést, azzal fejen ütötte a férfit. A nő ekkor kitessékelte az udvarra, a vádlott a késsel hadonászott, mire a nő élettársa a ház oldalához támasztott lapátot felvette, és kikergette a vádlottat az udvarról.

Az utcán a vádlott elkezdte rugdosni a kaput, szitkozódott, és késsel a kezében újra neki támadt a férfinak, aki viszont "kiütötte" a lábát, így mindketten a földre estek. Dulakodás közben a vádlott a késsel felületi karcolásokat okozott, többször megvágta a sértettet. Az esetnek az utcán tartózkodók vetettek véget, szétválasztották őket – olvasható az ügyészség június 17-i közleményében. A vádlott elfutott a helyszínről, de egy fél óra múlva már két testvérével érkezett vissza, és azt kiabálta a családnak, menjenek ki hozzájuk, azonban ők bezárkóztak és értesítették a rendőrséget. A sértett férfi a fején és a hátán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, magánlaksértés és könnyű testi sértés vétség miatt nem terjesztett elő hatályos magánindítványt.A vádlott által az utcán a sértettel szemben tanúsított erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartás alkalmas volt arra, hogy az ott tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Hirdetés
Hirdetés