Hirdetés
Hirdetés

Víz alá nyomták fiatalok egy férfi fejét Borsodban

| 2020. 06. 04. | 18:12:00
Most tartóztatták le őket tavaly nyári tettükért.
Víz alá nyomták fiatalok egy férfi fejét Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapra rendelte el a Miskolci Járásbíróság annak a két fiatalkorú férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint 2019. június 27-én egy borsodi kistelepülésen megverték, majd egy vízelvezető árokba lökték a sértettet, mert az nem adott nekik cigarettát.

A két gyanúsított az esti órákban találkozott össze a sértettel, megszólították, majd cigarettát kértek tőle. Mivel a férfi nem adott, vitatkozni kezdtek, majd többször megütötték és ellökték. A sértett hiába állt fel és indult tovább, a két gyanúsított követte.

Egy hídon érték utol a sértettet, ahonnan az alatta vezető vízelvezető árokba lökték, melyben körülbelül 30-40 centiméter magasan állt a víz. Utána ugrottak, majd miközben a sértett hátára támaszkodtak, fejét a vízbe nyomták, és ütni kezdték.

A gyanúsítottak annak ellenére sem engedték el a férfit, hogy próbált kiszabadulni a szorításukból, mert nem kapott levegőt a víz alatt. Cselekményüket akkor hagyták abba, amikor egy arra haladó gyalogos rájuk szólt.

A sértett a támadás következtében 8 napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.

A fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén – életkorukra figyelemmel – egyikükkel szemben 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, míg a másik gyanúsított vonatkozásában 4 évig terjedő javítóintézeti nevelés rendelhető el.

A bíróság álláspontja szerint így mindkét gyanúsított vonatkozásában fokozottan fennáll a szökés elrejtőzés veszélye. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás lefolytatását. Mindezek alapján a járásbíróság július 4-ig elrendelte minkét gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés