Hirdetés
Hirdetés

21. századi iroda nyílt Tokajban

| 2020. 07. 20. | 15:32:00
A turistákat és a vendéglátókat egyaránt segíti.
21. századi iroda nyílt Tokajban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a megújult tokaji Tourinform irodát. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az országban első körben hat ilyen iroda korszerűsítését támogatta, a térségben a tokaji az egyetlen - írja a tokaj.hu.

A tavaly indított fejlesztési programban az MTÜ olyan irodákat választott ki, amelyek rendkívül fontos szerepet töltenek be a hazai turizmusban. Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató--helyettese a tokaji átadón hangsúlyozta,

a korszerűsítés teljes, huszonhét millió forintos költségét finanszírozták, így egy szinte új, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő irodát alakítottak ki.

– Míg korábban a Tourinform irodák kizárólag információ adással szolgáltak, addig ez már átalakult. Segítenek a turisztikai szolgáltatóknak is, szállást vagy különböző szolgáltatásokat ajánlanak, pályázati információt nyújtanak – hangsúlyozta Könnyid László. Az MTÜ vezérigazgató helyettese hozzátette, Tokaj-Hegyaljának kiemelt szerepe van a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában.

– A folyamatban lévő vízi-, kerékpáros- vagy szálláshelyfejlesztések is azt mutatják, hogy Tokaj néhány éven belül egy teljesen új pozíciót foglal el a turisztikai palettán, ebből adódóan még több itt töltött vendégéjszakára számítunk – tette hozzá a vezérigazgató helyettes.

A tavalyi évben negyvenhétezer tokaji regisztrált vendégéjszakát töltöttek el a vendégek Tokajban. Posta György polgármester elmondta, ez az szám tovább javulhat akkor, ha elkészül a magánberuházásban épülő 100 szobás, ötcsillagos hotel is, ami minőségi fejlesztéssel egy együtt jár.

Hirdetés
Hirdetés