Hirdetés
Hirdetés

Betegségre hivatkozva csalt ki pénzt egy szerencsi férfi

| 2020. 07. 24. | 15:48:00
Rossz anyagi helyzetével magyarázta tettét.
Betegségre hivatkozva csalt ki pénzt egy szerencsi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csalás bűntett, és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség egy 32 éves férfival és édesanyjával szemben, mert a férfi 2018 májusától 2020 márciusáig Szerencs vonzáskörzetében összesen nyolc embertől csalt ki különféle pénzösszegeket.

Volt olyan eset, hogy kitalált daganatos megbetegedésének angliai gyógyítására kért kölcsön, több esetben gépjárműjavításra, valamint az ehhez szükséges alkatrészek megvásárlására kért pénzt.

Előfordult olyan is, hogy egy közösségi oldalon autóalkatrészt hirdetett meg, melynek árát átutalták, de ő nem postázta az alkatrészt. A férfi a kicsalt pénzösszegekhez minden esetben édesanyja bankszámláját használta. A különféle ürügyekkel kölcsönkért összegek a több millió forintos tételtől a pár százezerig terjedtek. Volt olyan személy is, aki a javításra átadott autóját javítás nélkül, és rosszabb állapotban kapta vissza, mint ahogyan azt átadta a férfinek. A 32 éves csaló a nyomozók július 23-án gyanúsítottként kihallgatták, aki bűncselekmények elkövetését elismerte, tettét rossz anyagi helyzetével magyarázta. Elmondta, a kölcsönkért összegeket nem állt szándékában visszafizetni, bízott benne, hogy hitelezői nem követelik majd azokat vissza.

Hirdetés
Hirdetés