Hirdetés
Hirdetés

Bíróság elé áll a gyújtogató borsodi fiatal

| 2020. 07. 15. | 11:57:00
Kárt tett egy nyilvános vécében, Szentistvánban.
Bíróság elé áll a gyújtogató borsodi fiatal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rongálás vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy fiatalkorú férfi ellen, mert az felgyújtott egy vécét. A vádirat szerint a vádlott 2016. április közepén egy társával, valamint egy gyermekkorú lánnyal és fiúval egy Szentistvánhoz tartozó parkban lévő, közösségi célú épületben kialakított nyilvános mozgássérült vécébe különféle éghető anyagokat hordott be. Azt meggyújtották, a tűz miatt az öblítőtartály teteje és egy tisztítókefe elégett.

Amíg a helyiségben égett a tűz, a fiatal az illemhely ajtajába háromszor belerúgott, amitől a műanyag ajtó lapja kilyukadt, valamint az ajtótok vasalata kiszakadt.

Ezzel mintegy 150 ezer forint  kárt okozott, így az önkormányzat polgári jogi igényt terjesztett elő. Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy annak tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

Hirdetés
Hirdetés