Tiszteletlen gyermeke miatt megverték a borsodi anyát

borsodihir.hu

2020.07.28. 09:50

Tiszteletlen gyermeke miatt megverték a borsodi anyát
A kép illusztráció.

Közérdekű munkára számíthat három nő.

Hirdetés

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség azzal a három nővel szemben, akik egy édesanyát bántalmaztak. A vádirati tényállás szerint a vádlottak – akik közeli hozzátartozói viszonyban vannak –, június közepén egy borsodi kistelepülésen az élelmiszerboltban találkoztak a sértett nővel és gyermekével.

Vita alakult ki közöttük, és úgy értékelték, a gyermek tiszteletlen volt velük.

Ezen annyira felháborodtak, hogy a boltban szidalmazták a sértett nőt, majd ketten másnap a reggeli órákban megjelentek a nő lakóhelyén, és folytatták a szidalmazását. Napközben már mind a hárman ismét elmentek a sértett házához, az utcán találkoztak vele, akit hangosan becsméreltek, majd az egyik vádlott odalépett a nőhöz, és kétszer hasba rúgta, míg a két társa megkarmolta, fején és karján ütlegelték.

A további bántalmazást a sértett családtagjai akadályozták meg. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, könnyű testi sértés miatt kérte a bántalmazók megbüntetését.

Az ügyészség a 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, egyszerű megítélésű ügyben – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben – a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.
garázdaságBorsod

Szóljon hozzá!

Hirdetés