Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés: három fiatal vert halálra egy férfit Ózdnál

| 2020. 07. 14. | 14:24:00
Botokkal estek az áldozatnak, majd egyikük többször a mellkasára taposott.
Vádemelés: három fiatal vert halálra egy férfit Ózdnál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség három fiatalkorú férfi ellen. A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésének időpontjában az egyik vádlott betöltötte a 16. életévét, a két másik vádlott 12. életévét, de 14. életévét még nem. A vádlottak közül a legidősebb gyermekvédelmi lakásotthonban volt elhelyezve, ahonnan rendszeresen megszökött, így a cselekmény napján, 2018 augusztusában is.

A vádlottak a délutáni órákban Ózd külterületén felkeresték a szarvasmarhák terelésével foglalkozó férfit egy lakókocsinál, ahol általában tartózkodott. A sértett adott nekik ezer forintot és elküldte őket, hogy vegyenek bort. 600 forintért hoztak két litert, a sértettnél még a zsebében tartott pénztárcában maradt 650 forint. Mindannyian ittak a borból és a lakókocsiban lévő pálinkából. Az italozás során a csordás nagyon lerészegedett; közben a lakókocsiban beszélgettek, zenét hallgattak, majd a sértett a szarvasmarhákat elhajtotta egy, a közelben lévő domboldalra, ahová a vádlottak is követték – írja a vád. Ekkor a legidősebb vádlottnál volt a sértett 1,5 méter hosszú és 5 centiméter átmérőjű pásztorbotja. Két másik vádlott-társánál szintén volt egy-egy bot, ezekkel segédkeztek az állatok terelésében.

A sértett és a vádlottak vitába keveredtek, ezért mindhárom vádlott a csordásra támadt, és a botokkal, ököllel is több esetben a közepest el nem érő erővel fején és felső testén megütötték.

A csordás az ütésektől a földre esett, majd a hátára fordult, ekkor az egyik vádlott nagy erővel, legalább 5-6 alkalommal megtaposta a mellkasát. Amikor abbahagyták a bántalmazást a legidősebb vádlott – anélkül, hogy ez korábban szándékukban állt volna – a még életben lévő, de vérző és nyöszörgő sértett zsebéből kivette a pénztárcát 650 forint készpénzzel, amit átadott társának. Visszamentek a lakókocsihoz és mintegy háromezer forint értékben különféle élelmiszereket loptak el, majd az esti órákban az elvett pénzből bort vettek és egy rokonuknál hajnalig mulatoztak.

A sértett a bántalmazások következtében a helyszínen meghalt. Életét az időbeli szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

Az eszközös és eszköz nélkül történő agyonverése az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt. Az elszenvedett állcsonttöréssel és sorozat bordatörésekkel járó sérülések és a halál beállta között közvetlen oksági összefüggés áll fenn.

Hirdetés
Hirdetés