Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszafelé mért a vízóra Ózdon

| 2020. 07. 31. | 16:04:00
De ez nem azt jelenti, hogy a fogyasztó visszatérítést kap.
Visszafelé mért a vízóra Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

Visszafelé számolt a vízóra egy ózdi lakásban. A készüléket tavaly év közepén cserélték le, és az akkori dokumentumok szerint csak 0-kat mutatott. A felhasználó pedig csak a napokban vette észre, hogy a mérő mára már közel 100 ezer köbméternél tart - írja az Ózd.hu. A lap megkereste az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-t, hogy mit tehetünk ha ilyen, vagy ehhez hasonló problémánk adódna.

99954 köbmétert mutatott a vízóra, aminek rossz működésére a napokban figyelt fel a tulajdonosa a Bolyki főúti lakásában. Ez a jelenlegi helyi ivóvíz árát tekintve közel 50 millió forintba kerülne.

A készüléket tavaly év közepén cserélték le, és az akkori dokumentumok szerint csak 0-kat mutatott. Az ott élő nő mivel átalánydíjat fizet, nem sűrűn figyeli a berendezést, ezért történhetett az, hogy csak most vette észre.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.-t, akik az alábbi választ adta a lapnak:
„A bejelentés olyan problémára utal, ami elvétve fordul elő. Annak érdekében, hogy megelőzzük az ilyen, vagy ehhez hasonló ritka hibákat, fontos, hogy minden elvégzett csere után a helyes beépítést, illetve a nyomást le kell ellenőrizni, mely szemrevételezéssel, és a csapok megnyitásával történik. Ha ez megtörténik, elkerülhetjük a rejtett hibalehetőségeket.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés