Hirdetés

Visszatér a Kerekdomb Fesztivál!

| 2020. 07. 07. | 12:01:00
Tállya mellett már Golopon is várják a bor- és művészetkedvelőket.
Visszatér a Kerekdomb Fesztivál!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tokaji Borvidék összművészeti fesztiválja gyalogos, biciklis és kajakos túrákkal, színházzal, irodalommal, filmekkel, koncertekkel és boros programokkal várja a látogatókat szeptember 17. és 20. között Tállyán és Golopon.

Tállya és Golop két csodálatos aprócska település a tokaji borvidéken, óriási történelmi és pezsgő kulturális múlttal. Az utóbbi pár évben elindult kezdeményezéseknek köszönhetően egyre többen ismerik meg a környéket, ami a bor- és művészetkedvelő közönség kedvelt célpontja lett, kiemelten az őszi időszakban. A Kerekdomb Fesztivál 2016 szeptemberében indult kifejezetten azzal a szándékkal, hogy a legnagyobb hazai művészeket bevonva hívja fel a figyelmet a hazai turizmus lehetőségeire, az ország még felfedezetlen csodáira.

A korábbi években Tállya adott otthont a fesztiválnak, idén szeptemberben a szomszédos település, Golop is csatlakozik.

– Golop igaz, hogy lakosságát tekintve egy kicsiny falu, de az 1800-as években országos hírű közélet folyt az itteni kastélyokban. A Vay bárói család tagjai a kastélyok körüli 5,8 hektáron elterülő „tündérkerttel” egyfajta szellemi központot hoztak itt egykor létre. Mint történész, aki ezt a korszakot kutatom, szeretném a falut újra az országos kulturális közélet térképére felhelyezni. Ezért örülök nagyon, és egyben megtisztelő, hogy a Kerekdomb Fesztivál szervezőivel egyetértettünk abban, hogy idén Golop is csatlakozzon a rendezvényhez – mondta Angelovics Helga, Golop polgármestere.

Fellépők és programok

A négy napot a Fővárosi Rapcirkusz koncert indítja, fellép többek között a Bëlga, a 30Y, a Barabás Lőrinc Quartet, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a The Biebers, a Mongooz and the Magnet, Szalóki Ági, a Bohemian Betyars, a Mörk, a Bye Alex és a Slepp. Érkezik a Klasszik Lasszó formáció, Vecsei H. Miklós pedig Beck Zoltánnal alkot majd a színpadon. A programot színházi előadás, filmvetítés és gyerekprogramok színesítik, helytörténeti sétákkal készül a Hosszúlépés, dűlőtúrákkal az Oroszlános Borhotel. Lesz futóverseny kicsiknek és nagyoknak, biciklitúra, valamint kajakozás a Bodrogon.

A helyi borászatok, pincészetek borkóstolással, a helyi mesteremberek mesterségbemutatókkal várják a látogatókat.

Teljes program és információ: www.kerekdombfeszt.hu

Hirdetés