A balesetben elhunyt fideszes képviselő lányát indítja a Fidesz Borsodban?

Borsodihir.hu

2020.08.08. 11:12

A balesetben elhunyt fideszes képviselő lányát indítja a Fidesz Borsodban?
Koncz Zsófia korábban a Fidelitas alelnöke volt (Fotó: MTI)

Koncz Zsófiának nem lenne új a politikai szerep.

Hirdetés

Koncz Zsófiát, a motorbalesetben július 10-én elhunyt képviselő, Koncz Ferenc lányát indíthatja a Fidesz-KDNP októberben az időközi parlamenti képviselői választáson a tiszaújvárosi székhelyű Borsod megyei választókerületben – értesült több forrásból is a Népszava. A lap szerint a döntést augusztus 20. után akarják bejelenteni. Koncz Zsófia korábban Fidelitas-vezetőként tevékenykedett, majd Magyarország washingtoni nagykövetségén kapott állást a politikai stábban.

Az újság kiemeli, a Fidesznek rendkívül fontos az október 11-i időközi választás, hiszen az eredménytől függ, hogy megőrzi-e a sarkalatos törvények átírásához, az alaptörvény módosításához szükséges kétharmados többségét.

A Borsodihír.hu írt már a választókerület sajátosságairól.

Frissítés: a Fidesz augusztus 8-án közölte, valóban Koncz Zsófia a jelöltjük. Mint írták, a 30 éves, jogász, 2017-től kezdődően pedig a magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik a washingtoni magyar nagykövetségen. Kitértek arra is, hogy Koncz Zsófia 2005-ben huszadmagával alapította a szerencsi Fidelitast, 2009-ben lett a Fidelitas Országos Választmányának ifjúsági ügyekért felelős szervezője, majd két cikluson keresztül a Fidelitas országos szervezetének egyik alelnöke volt.

Részben Koncz Zsófiához kapcsolódik a Fidelitas „Provokátorfigyelő” csapatának ötlete, amelyet 2015-ben hoztak volna létre. Akkor azzal indokolták, hogy „mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni” mások rendezvényét. A Fidelitas vezetője, Böröcz László a Koncz Zsófiával közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, „aki provokátorokat ismer fel”, küldje el nevüket, képüket a Fidelitasnak, ők pedig közzéteszik. A feljelentő-oldalt a Péterfalvi Attila vezette Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság jogsértőnek minősítette.
választásOrszággyűlésBorsod-Abaúj-ZemplénKoncz Zsófia

Szóljon hozzá!

Hirdetés