Hirdetés

Rúzsa Magdi is színpadra lép a Zempléni Fesztiválon

| 2020. 08. 04. | 15:56:00
A szervezők augusztus 14. és 23. között várják a látogatókat.
Rúzsa Magdi is színpadra lép a Zempléni Fesztiválon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint félszáz program, köztük komolyzenei és dzsesszkoncertek, színházi és irodalmi estek, kiállítások mellett családi és gasztronómiai kínálat várja az érdeklődőket a Zempléni Fesztiválon – közölték a szervezők augusztus 4-én az MTI-vel. Tokaj-Hegyalja és Zemplén kiemelt kulturális eseményét augusztus 14-től 23-ig immár huszonkilencedik alkalommal tartják meg. Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett egy tucat más zempléni település szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont a legkiválóbb magyar szólisták, népszerű együttesek produkcióinak.

Mint kiemelték, a Zempléni Fesztivál egyike azon kevés programsorozatnak, amelyet az eredetileg tervezett időpontban lehet megtartani. A rendezvény körülményeiben a szervezők messzemenőkig figyelembe veszik a hatályos jogszabályokat, aktuális rendelkezéseket.

Az augusztus 14-i nyitókoncerten közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar, az est szólistája Balogh József zongoraművész, a karmester a fesztivál művészeti vezetője, Hollerung Gábor. Műsoron Beethoven Egmont-nyitánya, a III. c-moll zongoraverseny és Dvorák VIII. szimfóniája szerepel. Másnap a Dohnányi Zenekar Szerencsre utazik, ugyanaznap este Sátoraljaújhelyen Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestra kíséretével lép fel. Augusztus 16-án a cirkuszművészet kedvelőit várják Tokajba: a Paulay Ede Színházban az Illúzió Mesterei láthatók, 17-én este a Tokaj Fesztiválkatlan Teátrumában Tompos Kátya, Takács Nikolas és a Jazzical Trió az elmúlt évtizedek magyar slágereiből válogat. A Müpa produkciójának zenei vezetője, hangszerelője Káel Norbert, a rendező Böhm György.

Augusztus 17-én és 18-án Sátoraljaújhely-Széphalomban, a Magyar Nyelv Múzeumában és a tokaji Paulay Ede Színházban Az élet értelme – Egypercesek száz percben címmel Mácsai Pál és Lukács Miklós Örkény István novelláiból összeállított estjét láthatják a nézők. Augusztus 19-én a Paulay Ede Színházban Marc Camoletti bohózata, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban kerül színre. Szintén ezen a napon a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára emlékezve a Lavotta Kamarazenekar az elszakított területek egy-egy magyar zeneszerzőjének műveiből állítja össze a sátoraljaújhelyi Városháza udvarán este kezdődő hangversenyét.

A Tokaj Fesztiválkatlanban Feke Pál és társulata az István, a király rockopera koncertváltozatát viszi színre.

Mádon 21-én a református templomban az Ábrahám Consort és Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesnő ad Bach-hangversenyt, ezt követően a Royal Tokaji Borászat udvarán a Honvéd Férfikar bordalait, a Barta Pincében Barabás Lőrinc programját lehet meghallgatni. Este a Demetervin Pincészet udvarán Cseh Tamás-est lesz Bereményi Géza és a Vodku fiai közreműködésével. Sátoraljaújhelyre, a Városháza udvarára Várdai István művészeti vezetővel érkezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Sárospatakon 22-én Hollerung Gábor karmesteri magyarázataival, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság, a Budafoki Dohnányi Zenekar és ismert szólisták közreműködésével Händel Messiás című oratóriumának részleteivel ismerkedhet meg a hallgatóság. Szintén Sárospatakon a Basilica Minorban a Honvéd Férfikar énekel, Tarcalon Várjon Dénes zongoraművész a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszállóban ad hangversenyt, az Ábrahám Consort és Megyesi Schwartz Lúcia pedig Tolcsván a református templomban szólaltatja meg Bach műveit. Este Rúzsa Magdi koncertje lesz a Tokaj Fesztiválkatlanban. A fesztivál záróhangversenye augusztus 23-án az SRK Wáberer Sportcentrumban Mozart Don Giovanni című operájának szcenírozott, a rendező, Hábetler András által újragondolt változata lesz a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével; vezényel Guido Mancusi.

Hirdetés