Tokajban is felszálltak az IC+-ra

MTI

2020.08.13. 15:51

Tokajban is felszálltak az IC+-ra
Az új IC+ kocsit teszteli Ulrich Attila nyíregyházi alpolgármester, alpolgármester, Vinnai Győző országgyűlési képviselő Kormányos László, a MÁV-START Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese társaságában

Zalaegerszeg és Szombathely után megérkezett Kelet-Magyarországra.

Hirdetés

Zalaegerszeg és Szombathely után már a Kelet-Magyarország megyeszékhelyeit érintő, Nyíregyházára közlekedő kör InterCity járatokon is találkozhatnak az utasok az új IC+ kocsikkal.

A MÁV új IC+ kocsikat is alkalmaz csütörtöktől a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között közlekedő, valamint a Záhonyig járó Bereg és Rétköz InterCity vonaton - közölte a MÁV-Start csütörtökön az MTI-vel.

Az IC-járatok Nyíregyházáig Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló és Debrecen állomáson állnak meg. A záhonyi InterCity-kre Nyíregyháza és Záhony között csak Kisvárdán lehet fel- és leszállni.

A MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban.
A hetven darabos széria 12 kocsija a Zalaegerszeget, Szombathelyet és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony InterCity vonatokon közlekedik, nyáron a Balaton északi és déli partján az Aranypart/Ezüstpart expresszvonatokon és a Kék Hullám gyorsvonatokon is megtalálhatóak az IC+ kocsik - olvasható a vasút társaság közleményében.

Augusztus 13-án bemutatták az új IC+ kocsit, Tokaj és Nyíregyháza között utazott rajta Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, aki a Facebookon számolt be tapasztalatairól:

"ez az új, Magyarországon gyártott vagon tényleg európai szintű. A kialakítása, a kényelmes ülések, a digitalizálás, Wi-Fi, a nagy WC és a kerékpártároló mind kiváló kialakítású. A vagon tényleg siklik a sínen, nincs zötykölődés, nincs vonathang, csendes, kiváló utazást lehet benne tenni."

Amiben ültünk, nyíregyházi telephelyű vagon. Lesz még több is - tette hozzá.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés