Kénsavval akarta eltüntetni apja holttestét az ózdi férfi

borsodihir.hu

2020.09.22. 17:09

Kénsavval akarta eltüntetni apja holttestét az ózdi férfi

Letartóztatták.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akik a gyanú szerint egy kalapáccsal olyan súlyos sérüléseket okozott édesapjának, hogy a férfi életét vesztette.
A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított szeptember 13-án, ózdi otthonukban egy vita után kalapáccsal többször fejen ütötte az édesapját, minek következtében a sértett a helyszínen elhunyt.

A holttestet egy hordóba tette, kénsavval leöntötte, így próbálta eltüntetni azt.

Néhány nap elteltével a szomszéd észlelte a házból terjedő szúrós szagot, ezért bejelentést tett a rendőrségen. A cselekmény elkövetéséhez használt eszközt az ingatlanban megtalálták. A gyanúsítottal szemben emberölés miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a kényszerintézkedés mellőzése esetén elrejtőzne, illetve a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, veszélyeztetve ezzel a bizonyítási eljárás eredményességét, ezért a járásbíróság október 22-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. 

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vették.
Ózdgyilkosság

Szóljon hozzá!

Hirdetés