Hirdetés
Hirdetés

Nagy felújításba kezdenek Forrón és Fancsalon

| 2020. 09. 28. | 15:01:00
Megszépül a híres Kakas csárda és pincefalu épül.
Nagy felújításba kezdenek Forrón és Fancsalon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan visszakaphatja rangját az egykori Kakas csárda: a forrói Szent Imre tér 3. szám alatt álló, 250 éves, barokk stílusú fogadót az encsi Paul és Társa Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. újíthatja fel. A közbeszerzést kiíró helyi önkormányzat a céggel – mint a legjobb ajánlatot adóval – szeptember 24-én kötött szerződést a 71,5 millió forint értékű munkálatokra. 1985-től ebben az épületben működött az Abaúji Múzeum, az itteni gyűjtemény azonban 2006-ban Telkibányára került át.

Az egyszintes, összesen több mint 500 négyzetméter alapterületű épület most szerkezeti megerősítést kap és statikailag is stabilizálják. A projekt keretében felújítják a homlokzatot, kicserélik a tetőszerkezetet, a nyílászárókat, a padlót.

Fancsalon fejlesztik a pincefalut és pincemúzeumot alakítanak ki – a Közbeszerzési Értesítő szeptember 28-i adatai alapján a munkákat a fővárosi Stratton Capital Befektetési és Szolgáltató Kft. végzi majd. A fancsali településvezetés a kivitelezővel erre vonatkozóan szeptember 14-én kötötte meg a szerződést: 50 millió forint értékben présházakat újítanak fel, kulturális bemutató- és vendégfogadó teret alakítanak ki

Hirdetés
Hirdetés