Bicskával követeltek cigarettát Ózdon

borsodihir.hu

2020.10.16. 21:03

Bicskával követeltek cigarettát Ózdon
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Letartóztatták a támadókat.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája október 16-án elrendelte a letartóztatását annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak, akik az ózdi buszpályaudvaron támadtak áldozatukra. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik gyanúsított és a kiskorú sértett ismerték egymást, korábban ugyanabba az iskolába jártak. Október 13-án Ózdon, az autóbusz-pályaudvaron találkoztak. A gyanúsítottak egyike cigarettát kért a sértettől, azonban a sértett a kérést elutasította.

Ekkor a másik gyanúsított egy bicskát vett elő, azt maga előtt tartotta, miközben azt mondta a sértettnek, hogy „van nála valami, amire az emberek jobban hajlanak”.

A sértett távozni akart, azonban a gyanúsított, aki korábban a cigarettát kérte, ruházatánál fogva visszatartotta. Ekkor a sértett a gyanúsítottaktól való félelmében egy szál cigarettát adott át támadóinak, miközben a bicskát tartó gyanúsított a kést a sértett oldalához nyomta. A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult eljárás. A cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak a büntetéstől félve a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a sértett tanú befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítás eredményességét. Mindezek miatt a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A bíróság döntésével szemben a gyanúsítottak és a védők fellebbeztek.
Ózdrablás

Szóljon hozzá!

Hirdetés