Hirdetés
Hirdetés

Fontos matricákat kapnak a Borsod megyeiek

| 2020. 10. 24. | 12:39:00
A szemétszállítás során lesz jelentősége.
Fontos matricákat kapnak a Borsod megyeiek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Kft. a megye hulladékgazdálkodási közszolgáltatójaként 2018-ban kezdte meg egy egységes és költségbarát azonosító rendszer bevezetését, mert a korábbi három közszolgáltató különböző módon (matricával és chippel) jelölte a hulladéktároló edényeket. Így egy átláthatóbb, egységes matricarendszer létrehozása vált szükségessé – hívja fel a figyelmet a miskolci polgármesteri hivatal.

A matrica abban is segít, hogy a gyűjtőjárat személyzete ellenőrizze, van-e az ingatlantulajdonosnak szerződése, és az edény mérete megegyezik-e a megrendelt űrméretű előfizetéssel. A matrica érvényessége nem jár le – hangsúlyozzák –, a szolgáltató nem küld ki újat minden évben! A matricákon lévő 2018-as felirat csak arra utal, hogy azokat abban az évben gyártották le. 

A matricák sorszámmal vannak ellátva, ezeket az ingatlanhasználók postai úton, szakaszosan kapják meg. Amennyiben egy településen a matrica ellátottság eléri a teljes lefedettséget, úgy bevezető jelleggel kizárólag a matricával ellátott edényeket ürítik majd – emelik ki.

Az újítás először a megye egy részén fog megtörténni, az átmenet folyamatos lesz, a részleges kezdés időpontja jövő január.

Hirdetés
Hirdetés