Hirdetés
Hirdetés

Fontos változások a vonatok téli menetrendjében

| 2020. 10. 22. | 21:30:00
Nem mindenki örül.
Fontos változások a vonatok téli menetrendjében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A téli menetrendváltás előtt másfél hónappal átalakítja a MÁV a vasúti közlekedést Kelet-Magyarországon. Egyik fontos eleme, hogy Budapest és Sátoraljaújhely között a mostani kétóránkénti sebesvonatok helyett InterCity közlekedik október 25-től – bár csak egy pár. Mezőkövesd viszont közvetlen budapesti összeköttetés nélkül marad - írja az index.hu

Jelentős átalakítás részeként gyorsabb és kényelmesebb lesz a vasúti közlekedés Kelet-Magyarországon. Megszűnik a gyorspótjegy is, így több mint tíz százalékkal olcsóbb lesz a vonatközlekedés. Minderről Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója és Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár számolt be Budapesten, a Keleti pályaudvaron.

Október 25-ével megszűnnek a Budapestről Sátoraljaújhelyre kétóránként közlekedő sebesvonatok, cserébe új InterCity pár indul majd.

Nyékládházán már nem feltétlen örülnek a változásnak. Eddig ugyanis el lehetett jutni a városba Budapestről közvetlenül a sebessel. A menetrendváltás után azonban nem lesz közvetlen járat – vagyis este lesz egyetlen személyvonat, két és fél órás menetidővel.

A lap szerint a közvetlen budapesti járatot a Füzesabony és Miskolc között minden érintett település is bukja. Így Mezőkövesd vagy Mezőkeresztes–Mezőnyárád is. Utóbbi azért érdekes - emlékeztetnek -, mert október 10-én avatta fel Tállai András, a térség fideszes képviselője a vasútállomásra vezető utat. Bő két hét múlva viszont már nem lesz pesti vonat.

Tiszaújvárosba eddig Nyékládházán lehetett átszállni a sebesről, de itt már nem fog megállni a vonat. Vagy kétszer kell átszállni (Füzesabonyban vagy Miskolcon, majd Nyékládházán), vagy buszra lehet szállni, a menetidő 3 óra.

Tállai András azonban október 22-én arról írt közösségi oldalán, hogy új, minőségibb és kényelmesebb vasúti szolgáltatás lesz a térségben - közvetlen IC járat lesz Budapestre Mezőkövesdről

Igaz, nem október 25-től, hanem "decembertől a Budapest-Miskolc között közlekedő IC vonatok 2 óránként Mezőkövesden is megállnak, közvetlen és minőségi budapesti kapcsolatot biztosítva" írta..

új, az IC vonatokra ráhordó autóbuszjáratokat indítanak az illetékes társaságok

Összességében tehát az eddigi 2 óránkénti közvetlen budapesti elérés decembertől megmarad, csak egy gyorsabb, kényelmesebb és minőségibb szolgáltatáshoz jutnak a térségben élők. Az október 25-től beinduló füzesabonyi átszállásos lehetőségek is szintén elérhetőek lesznek a jövőben - tette hozzá Tállai András, aki türelmet kért a menetrendi átállás idejére.

Hirdetés
Hirdetés