Hirdetés
Hirdetés

Koncz Ferencre emlékeztek Tokajban

| 2020. 10. 02. | 22:03:00
Életművét méltatta a miniszter.
Koncz Ferencre emlékeztek Tokajban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koncz Ferencre, a Fidesz idén nyáron motorbalesetben elhunyt országgyűlési képviselőjére emlékeztek pénteken Tokajban, a Paulay Ede Színházban, a politikus ezen a napon töltötte volna be 61. életévét.

A megemlékezésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: Koncz Ferenc politikai életműve legméltóbban úgy élhet tovább, "akkor maradhat velünk", ha lánya, Koncz Zsófia lép örökébe, ha őt választják meg az október 11-i időközi országgyűlési választáson a szavazópolgárok.

Az 1959. október 2-án Tornaszentjakabon született Koncz Ferenc életművét méltatva a miniszter úgy fogalmazott: munkája az elmúlt évtizedekben oly mértékben kötődött választókörzetéhez, egyebek mellett Tokaj-Hegyaljához, hogy senki nem tudta volna elképzelni, hogy más képviselje őket az Országgyűlésben, ahol négy ciklusban dolgozott. Felidézte Koncz Ferenchez fűződő személyes élményeit, és azt is mondta: ha a térségben fejlesztésekről volt szó, akkor mindig Koncz Ferenc volt az, akihez érdemes volt fordulni, akkor is, ha helyi, megyei volt, és országgyűlési képviselőként is.

– Jó, tisztességes ember volt a magyar közéletben, a politikában, mindenkihez szeretettel fordult – mondta. – Optimizmussal tekintett a jövőbe, készült a következő választásra is, körzetéért sokat tett, és még többet akart – mondta Gulyás Gergely, hozzátéve: lányának, Koncz Zsófiának az az örökség jutott, hogy apja politikai életművét folytassa az október 11-i választás után, amelynek megnyeréséhez sok sikert kívánt.

Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a megemlékezésen úgy fogalmazott: Koncz Ferenc a vidéket szerető, azért tenni akaró képviselő volt, egész élete erről szólt, büszke volt szülőföldjére, gyermekeire, egyenes, nyílt szívű ember volt. Koncz Zsófiáról az mondta: jövő vasárnap apja helyére állhat, nyomdokaiba léphet, sok munkával, tenni akarással, úgy, ahogy ő tette, "sikerre születtél, meg fogod csinálni, édesapád közéleti szerepét te viszed tovább".

A képviselőjelölt, Koncz Zsófia felidézte pedagógus végzettségű apja életútját, és azt mondta: sokat tett a közösségért, választókörzetéért, az oktatásért, a tehetséggondozásért. Elhivatott, elkötelezett ember volt – jelentette ki.

Hirdetés
Hirdetés