Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kazincbarcikai iskolákban is tesztelik a pedagógusokat

| 2020. 11. 24. | 21:23:00
Az önkormányzat szerint „a lebonyolítás egyelőre korántsem gördülékeny”.
A kazincbarcikai iskolákban is tesztelik a pedagógusokat
Hirdetés
Hirdetés

Kazincbarcikán a november 24-i adatok alapján 161 igazolt koronavírus-fertőzött személy van, 294-en már meggyógyultak és 13 ember vesztette életét a vírus miatt. A kolorline.hu tájékoztatása szerint megkezdődött a szociális dolgozók, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók tesztelése. A szűrésen való részvétel önkéntes, az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozóit egyelőre nem tesztelik. Az orrnyálkahártyából vett minták levételét jelenleg orvostanhallgatók végzik, akik online sajátították el a mintavétel folyamatát, a lebonyolítás egyelőre korántsem gördülékeny.

Szitka Péter polgármester közölte, az óvodai pedagógusok szűrése még nem kezdődött el. Információi szerint az óvodákban a kormány nem tesztelteti a dajkákat, csak az óvodapedagógusokat.

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben összesen 4 igazolt fertőzött van, kontaktszemélyként járványügyi megfigyelés alatt 8 felnőtt és 15 gyermek áll, önkéntes karanténban 8 személy tartózkodik. A Napsugár Tagóvoda egyik csoportjában az Emberi Erőforrások Minisztériuma november 23. és 30. között rendkívüli szünetet rendelt el. Az önkormányzati intézményekben a COVID 19-fertőzésen átesett munkatársak a gyógyulttá nyilvánítást követő egy héten keresztül még nem lépnek munkába a fokozott biztonság érdekében. Elrendelték az önkormányzati és egyházi fenntartású bölcsődék és óvodák hetente történő teljes intézményi fertőtlenítését. Az egyházi fenntartású Eszterlánc óvodában jelenleg 1 dajka fertőzött, az intézmény a további intézkedésekre vár. Az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában az elmúlt napokban az ott dolgozók nem tapasztaltak koronavírusra utaló tüneteket. November 23-án az intézmény minden dolgozóját tesztelték, melynek eredménye mindenkinél negatív lett. Mindkét említett intézményben a nevelő-oktató munka rendben zajlik. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeiben egy fertőzött van, két ember kontaktszemélyként járványügyi megfigyelés alatt áll, valamint 3 felnőtt és 5 gyermek teszteredményre vár. A Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában jelenleg fertőzésben érintett személyről nem tudnak. Az intézményben normál rend szerint folyik az oktatás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés