Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állon vágta a jegyvizsgálót Tiszalúcon

| 2020. 11. 27. | 10:50:00
Fegyházbüntetést kaphat az erőszakos, többszörös visszaeső férfi.
Állon vágta a jegyvizsgálót Tiszalúcon
Hirdetés
Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt a Szerencsi Járási Ügyészség egy férfival szemben. A vádirat szerint a férfi május 5-én este a tiszalúci vasútállomáson ittasan szállt fel egy Szerencsre közlekedő személyvonatra. A vonaton szolgálatot teljesítő jegyvizsgáló észlelte a vádlott ittasságát, ezért nem adott jelzést a szerelvénynek az indulásra, majd a peronról felszólította a vádlottat a menetjegye átadására. A vádlott a vagon ajtajában állva közölte, nincs menetjegye, mert most szabadult a börtönből – közölte az ügyészség. Miután a vádlott arra hivatkozva, hogy nincs pénze, utólag sem vett jegyet; a jegyvizsgáló megkérte, mutassa meg az igazolványát vagy az azt okiratot, ami a börtönből történt szabadulását bizonyítja. Mivel a vádlott erre sem volt hajlandó, a férfi többször felszólította, hogy szálljon le a vonatról, amelynek végül eleget tett.

Ezt követően, mikor a sértett a peronon állva indulási jelzést akart adni a mozdonyvezetőnek, a vádlott hirtelen odafordult hozzá és ököllel állcsúcson ütötte, majd trágár kifejezések kíséretében arcon köpte.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés