Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bántalmazta és kirabolta idős ismerősét a borsodi férfi

| 2020. 11. 25. | 15:30:00
Egy hónapig biztosan rács mögött marad a támadó.
Bántalmazta és kirabolta idős ismerősét a borsodi férfi
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság nyomozási bírája december 25-ig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki azzal a szándékkal ment idős ismerőse házához, hogy akár erőszakkal is pénzt szerezzen tőle. A rendelkezésre álló adatok szerint október 17-én a sértett észrevette, hogy – az általa személyesen is ismert – gyanúsított az udvarán tartózkodi és kérdőre vonta, hogy mit keres a portáján. A gyanúsított azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kér a sértettől, közelebb ment hozzá, majd egy erőteljes mozdulattal meglökte, emiatt a sértett hanyatt esett.

A földön fekvő, mozgásában korlátozott, idős sértettet a karjánál fogva behúzta a házba, majd maga is bement és értékeket keresett.

Időközben a sértett egy kést vett magához, amivel a gyanúsított felé szúrt, mire az elmenekült, azonban magával vitte a sértett csaknem 200 ezer forintját és cigarettáját. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét. A gyanúsított előéletére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés