Hirdetés
Hirdetés

Gyerekei megölésével fenyegették az ózdi anyát

| 2020. 11. 10. | 15:13:00
Letartóztatták a rablókat.
Gyerekei megölésével fenyegették az ózdi anyát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Tedd ki a pénzedet, ha nem akarod, hogy a gyerekeidet megöljem” felszólítással törhettek rá a gyanúsítottak egy családra Ózdon november 7-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított – egy férfi és élettársa – a kora délutáni órákban a sértett lakására mentek, hogy mindenképp pénzt szereznek tőle.

A férfi magával vitt egy méteres karót, majd a lakásban a pénze átadását követelte a sértettől, miközben gyermekei megölésével fenyegette.

Az édesanya félelmében átadta a pénztárcáját a gyanúsítottaknak. A férfi kivett a pénztárcából 30 ezer forint készpénzt, majd a pár távozott az ingatlanból. Utóbb a gyanúsítottaktól 26 ezer forintot lefoglaltak, így az okozott kár részben megtérült. A gyanúsítottakkal szemben rablás és magánlaksértés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető – olvashatóa törvényszék közleményében. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell a gyanúsítottak szökésétől, továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén összebeszélnének, vagy a sértett befolyásolásával veszélyeztetnék az eljárás eredményességét. A gyanúsított férfi életmódja miatt az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra, december 10-ig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. 

Hirdetés
Hirdetés