Járvány: Borsodban is tesztelnek a Debreceni Egyetem hallgatói

Cívishír

2020.11.03. 15:27

Járvány: Borsodban is tesztelnek a Debreceni Egyetem hallgatói
A szlovákiai különítmény (Fotók: Unideb.hu)

Részt vettek a felvidéki munkában, de Magyarországon is dolgoznak.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem is részt vesz a járványügyi tesztelésben; a nyíregyházi Egészségügyi Kar hallgatói Szlovákiában kapcsolódtak be a mintavételezésbe, míg az Általános Orvostudományi Kar hallgatói Magyarországon segítik a védekezést.

– Az Egészségügyi Kar ötven közreműködő hallgató részvételét vállalta, ehhez a hallgatói önkormányzattól kértem segítséget. Október 30-án hajnalban a rendőrség három autóbusza szállította őket, mert így tudtak megfelelő távolságot  biztosítani a hallgatók számára az utazás idejére. Kora reggeltől este fél tízig voltak szolgálatban a hétvégén. A karról ápoló-, mentőtiszt-, szülésznő szakos elsősorban harmad és negyedéves hallgatók vettek részt a munkában – közölte Móré Marianna dékán. Tizenhat szlovákiai, nagyrészt magyarok lakta településen segítettek a járványügyi tesztelésben.

Az Általános Orvostudományi Kar mintegy 50 ötöd- és hatodéves hallgatója önkéntes alapon vesz részt a mintavételezésben Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben, az Országos Mentőszolgálattal együttműködve. A csapat nagyon hamar összeállt, derül ki az Unideb.hu cikkéből.

járványBorsod-Abaúj-ZemplénDebreceni EgyetemHajdú-BiharSzabolcs-Szatmár-Beregkoronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés