Hirdetés
Hirdetés

Különösen kegyetlen pálinkafőzés Mezőcsáton: itt az ítélet

| 2020. 11. 11. | 14:42:00
Micsoda brutalitás! Debrecenben folytatódik a büntetőügy.
Különösen kegyetlen pálinkafőzés Mezőcsáton: itt az ítélet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pálinkafőzés közben felgyújtotta ismerősét Mezőcsáton az a férfi, akinek  ügyében ma hirdetett ítéletet a Miskolci Törvényszék.

A bíróság által megállapított tények szerint a két férfi 2017. augusztus 12-én a vádlott mezőcsáti otthonában az udvaron pálinkát főzött, miközben italozgattak. A vádlott – minden előzmény nélkül – azt mondta a sértettnek: „most megdöglesz”, majd az edény mellett guggoló sértett hátát leöntötte motorbenzinnel, és meggyújtotta. A férfi ruházata lángra kapott, a tűz eloltása végett a sértett az udvaron lévő felfújható medencébe feküdt, aminek hatására a tűz kialudt. A sértett az utcára menekült, azonban a vádlott utolérte, ütötte, rugdosta ismerősét, miközben a sértett igyekezett kitérni a bántalmazója elől. A vádlott egy nadrágszíjat tekert a sértett nyakára, majd kezeire kötötte azt, és így vezette tovább. Később a szíjat a sértettről levette, és azzal ütötte a megégett hátát.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a súlyosabb következmény elmaradása csupán a véletlennek volt köszönhető.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt 11 év szabadságvesztésre ítélte. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerte ismerőse bántalmazását és a cselekmény kísérleti szakban maradt. A bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott ittasságát.

Hirdetés
Hirdetés