Hirdetés

Hirdetés

Plusz pénzt kapott a zempléni nagyberuházás

Borsodihir.hu

2020.11.04. 11:36

Plusz pénzt kapott a zempléni nagyberuházás
Az ungvári pincesorra is sokat költöttek

A kalandpark fejlesztése mellett világörökségi helyszín is megújul.

Hirdetés

Nyolcvanhét millió forint többlettámogatás nyújt a kormány a sátoraljaújhelyi Magas-hegyi Sportcentrum 3 milliárd forintos fejlesztéséhez. A november 3-i Magyar Közlöny emlékeztet, nemcsak a négyévszakos kalandpark válik vonzóbbá a beruházással, hanem a világörökségi helyszínként nyilvántartott ungvári pincesor is megújuláson megy keresztül. Az ez utóbbival összefüggő mérnöki-kivitelezői feladatokat közbeszerzésen nyerte el a REX-BAU Kft. még tavaly, és azóta végzett a völgyszínház, pinceteraszok és látogatói illemhelyet magában foglaló beruházással (a cég nettó 212 millió forintért vállalta a munkát). 

Áprilisban a Zemplén TV járt utána annak, hogy az építkezés során több olyan pincelejáratot, szellőt találtak, amelyeket a balesetveszély elkerülése érdekében helyreállítanának. 

Sátoraljaújhely Ungvár városrészének pincerendszerét az 1200-as évek végén pálos szerzetesek kezdték építtetni. A 15–30 méter mély pincék több kilométer hosszú, többszintes – 10 kilométert meghaladó hosszúságú – rendszert alkotnak. 2002-től világörökség része a városban található Ungvári pincerendszer.

A Zemplén Kalandparkot downhill- és szánkópályával, új libegővel, sétánnyal, kilátóval tennék vonzóbbá a beruházás keretében.

SátoraljaújhelykormányberuházásBorsod-Abaúj-ZemplénZemplén

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés