Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ráhúzta a kormányt a rendőrökre Mezőkövesden

| 2020. 11. 17. | 14:00:00
Kijárási korlátozás alatt. Letöltendőt kapott.
Ráhúzta a kormányt a rendőrökre Mezőkövesden
Hirdetés
Hirdetés

Veszélybe sodorta a rendőröket az az ittasan menekülő vádlott, akinek büntetőügyében a Mezőkövesdi Járásbíróság november 17-én hozott ítéletet.

A vádlott november 7-én hajnalban Mezőkövesden, a Mátyás király úton ittasan, érvényes jogosítvány nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva autózott. A rendőrök megkülönböztető fényjelzéssel akarták megállítani, de a férfi tovább ment. A rendőrök követték, majd a bal oldali forgalmi sávban a  vádlott mellé hajtottak, amikor a férfi annak érdekében, hogy a megelőzését és megállítását megakadályozza, mintegy 90 km/h sebesség mellett hirtelen mozdulattal balra kormányozta autóját a rendőrök irányába.

A  rendőrök az ütközését csak hirtelen fékezéssel, és úgy tudták elkerülni, hogy az autójukkal az útpadkára hajtottak. A vádlott tovább menekült, egy közeli településen fogták el.

A  bíróság  a vádlottat bűnösnek mondta ki, közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, mely cselekmények miatt

3 év börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését a nyomozás során tett vallomásától eltérően beismerte, tettét ijedtségével indokolta. Súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott cselekménye során, mellyel több személyt is veszélyeztetett mintegy 15 kilométert vezetett ittasan.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés