Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesd legyőzte a Budafokot

| 2020. 12. 17. | 09:13:00
Egy gól született a találkozón.
A Mezőkövesd legyőzte a Budafokot
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesd Zsóry 1-0-ra nyert a Budafoki MTE vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának december 16-i játéknapján. A mérkőzés elején percek teltek el, amíg a csapatok legalább közepes ritmusra felpörögtek, majd a sok ütközés és az apró szabálytalanságok kerültek előtérbe.

A 30. perctől viszont már volt futball is, amelyben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült: a mezőkövesdiek néha a kapu előtt is zavart tudtak kelteni, a passzív és sokat hibázó házigazdákkal ellentétben.

Pintér Attila támadó szellemű cserejátékosokkal és szerkezetváltással igyekezett még több színt vinni csapata játékába, de miután ez ritkán párosult lendülettel és kreativitással, a kövesdiek nem tudtak nyomást gyakorolni a budafokiakra. Kiegyenlített mezőnymunka mellett mindkét oldalon sok volt az eladott labda, így a kapusoknak nem adtak komoly munkát. A 80. percben aztán Jurina egyéni megmozdulása – a fél budafoki csapaton verekedte és cselezte át magát – vezető, és később kiderült, győzelmet érő gólt ér a vendégeknek, mert a hazaiak képtelenek voltak már ritmust váltani a hajrában.

A Budafok hatodik vereségét szenvedte el, hatodik hazai fellépésén a harmadikat. A szezont jól kezdő újonc csapat immár hat forduló óta nyeretlen: két döntetlen mellett negyedszer szenvedett vereséget. A Mezőkövesd a bajnoki idényben nyolcadik idegenbeli találkozóján a második győzelmét aratta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés